6 mai 2016

Sri Anandamayi Ma - frumoasa si enigmatica sfanta a Indiei




Aceasta sfanta a Indiei s-a nascut avand numele de Nirmala Sundari Devi, ceea ce inseamna "frumusete imaculata". Ea a ajuns să fie recunoscută ca o expresie puternică a divinului și în India a fost privită cu o mare afecțiune și respect de oameni de toate credințele. În 1920, adepții ei au început să se refere la ea ca Anandamayi Ma, un nume care reflecta fericirea și iubirea detasata, care a fost starea ei naturală și constantă.
La varsta de 26 de ani si-a inceput serios practica spirituala. Ea nu a avut maestru, s-a initiat ea insasi, urmandu-si guru-ul sau interior, sau sadguru.


 

Timp de peste șase ani, Nirmala si-a continuat sadhana. Practicile ei spirituale erau posturile yoghine, recitarea mantrelor și un dans vibrant ritmic. În ultimii ani când a fost întrebata de către oamenii curioși să știe cum a atins un nivel atât de inalt de cunoaștere a practicilor spirituale ale tuturor credințelor, ea a spus că totul i-a fost revelat ca si parte a ei. A adaugat ca nu a dezvăluit decat o foarte mica parte din ceea ce i s-a revelat în timpul acelor ani de practica spirituala intensa. După această perioadă de sadhana, Nirmala a rămas in liniste deplina timp de trei ani, perioada care marchează împlinirea cunoașterii spirituale.




Datorita înzestrarii ei cu puteri spirituale și a faptului ca avea înfățișarea celui care a fuzionat cu Divinitatea, ea a atras foarte multi adepti de-a lungul vieții. Un discipol apropiat, Bhaiji, i-a conferit numele Anandamayi Ma. Bhaiji a fost responsabil pentru primul ashram construit în numele ei la Ramna în 1929. Douăzeci și patru de alte ashramuri aveau să urmeze.
Ma Sri, așa cum a fost numita cu afecțiune de către adepții ei, s-a mutat la Dehradun în 1932, însoțită de soțul ei. Din acest punct până la moartea ei, la vârsta de 86 de ani, ea a călătorit foarte mult în India, insa rareori a stat în același loc mai mult de două săptămâni, în ciuda eforturilor depuse de adepții ei.


Ceea ce este remarcabil despre Sri Ma este adorația simțita de ea pentru oameni de orice credință religioasă. Ea se simtea la fel de acasă într-un templu hindus ca si o moschee musulmană sau intr-o biserică creștină.
Invățăturile lui Sri Ma erau simple și capatau o muzicalitate aparte în timp ce vorbea sau răspundea la întrebările cautatorilor insetati de eliberare. Orientarea ei s-a manifestat într-o nesfârșită varietate de forme și ea nu a subscris la nici o cale particulară a spiritualității, le-a privit pe toate ca fiind valabile. "Cum se poate impune limitări infinitului declarand ca „aceasta este singura cale”? - și de ce a trebuit să existe atât de multe religii și secte diferite? Pentru că prin fiecare dintre ele, El se dăruiește pe Sine, astfel încât fiecare persoană sa poata evolua în funcție de propria sa natură înnăscută ".


Sri Ma a pledat pentru egalitatea spirituală dintre femei si barbati într-o lume în care femeile erau considerate inferioare. Invățăturile ei recomandau sa faci intotdeauna binele in viata și sa te abții de la a face rău. Ea a oferit instrucțiuni despre meditație, a făcut glume, a cântat cântece devotionale și a citit din scripturi sacre.
Următorul citat se spune că este reprezentativ pentru mesajul lui Sri Ma in lume: "Cine este cel care iubește și cel care suferă? El singur (Dumnezeu) joaca o piesa de teatru cu Sine. Individul suferă pentru că el percepe dualitatea. Aceasta dualitate este cea care provoacă toată tristețea și durerea. Găsiti-l pe Unicul (Unul) pretutindeni și în tot și acolo va fi sfarsitul durerii și suferinței. Chemarea supremă a fiecărei ființe umane este de a aspira la realizarea Sinelui. Toate celelalte obligații sunt secundare. "

Mai multe despre Sri Anandamoyi Ma aici:
http://hubpages.com/religion-philosophy/Sri-Anandamayi-Ma-The-Enigmatic-Beautiful-Mystic-of-India

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu